Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn
  • Sveriges bagare & konditorer har fått i uppdrag att stå för bröllopstårtan till prins Carl Philip och den blivande prinsessan Sofias bröllop
  • Pressmeddelanden /
  • Press /
  • Hem /

01 juni 2015

Sveriges bagare & konditorer har fått i uppdrag att stå för bröllopstårtan till prins Carl Philip och den blivande prinsessan Sofias bröllop

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer har fått det ärofyllda uppdraget från hovet att ansvara för bröllopstårtan till prins Carl Philip och den blivande prinsessan Sofias bröllop. Sveriges bagare & konditorer har valt att låta Svenska Konditorlandslaget kreera och baka tårtan. Hur tårtan kommer att se ut, och smaka, är en väl bevarad hemlighet fram till bröllopsdagen 13 juni.

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer fick det ärofyllda uppdraget att skapa bröllopstårtan till Kronprinsessan Victorias och Daniels bröllop. Nu har branschorganisationen även fått uppdraget att skapa tårtan när prins Carl Philip gifter sig med den blivande prinsessan Sofia.

- Konsten att skapa en kunglig bröllopstårta utöver det vanliga kräver ett team av konditorer med stor yrkesskicklighet och lång erfarenhet. Svenska Konditorlandslaget visade med sin sjundeplats i konditor-VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie, att de håller världsklass. Därför var det naturligt att låta dem baka bröllopstårtan, säger Martin Lundell, VD Sveriges bagare & konditorer som driver Svenska Konditorlandslaget.

De två senaste kungliga bröllopen inom svenska kungafamiljen har bjudit på såväl en 3,3 meter hög tårtdröm som en macaronpyramid. Den förstnämnda, kronprinsessan Victoria och prins Daniels tårta gjordes även den av Sveriges bagare & konditorer.

 

Läs mer om bröllopstårtan bland  Svenska Konditorlandslagets pressmeddelanden.

 

För mer information, kontakta Martin Lundell, vd Sveriges bagare & konditorer, martin@bageri.se och 0703-646 794.