Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

25 maj 2021

Kostnadsfritt inspirationswebbinarium för att sänka saltintaget i Sverige

I syfte att inspirera och ge inblick i vilka förutsättningar som är nödvändiga för att arbeta med saltsänkning inbjuder nu ReduSalt till ett spännande webbinarium där vi blickar utåt för att ta del av hur man tagit sig an saltsänkningsfrågan på nationell nivå i andra länder.

När: Tisdagen den 25 maj, kl 09.00-11.00
Var: Online, länk kommer att skickas ut innan mötet

Att halvera befolkningens saltintag skulle leda till stora samhällsvinster och inte minst mindre personligt lidande. Svenska befolkningen äter ungefär dubbelt så mycket salt mot vad som rekommenderas. Det leder till ohälsa i form av hjärt- och kärlsjukdomar och kostar samhället stora summor årligen. 8 av 10 konsumenter vet att ett högt saltintag är negativt för hälsan och 6 av 10 försöker minska sitt saltintag.

I ReduSalt, ett Vinnovafinansierat projekt som RISE koordinerar och involverar ytterligare 15 aktörer inom livsmedelsbranschen, har man sedan 2015 tillsammans arbetat med att ta fram metoder för saltsänkning.

I november 2020 gav regeringen i uppdrag åt Livsmedelsverket att undersöka och skapa förutsättningar för en överenskommelse i livsmedelsbranschen om att bland annat sänka salthalten i livsmedel.

Mer information om innehåll, talare och hur du anmäler dig hittar du här!