Att bli bagare/konditor är ett utmärkt sätt att vidareutveckla sig själv. Dessutom är det ett yrke som man kan utöva över hela världen; många unga väljer idag att under ett par år arbeta utomlands som bagare/konditor.

Även för dig som är tekniskt intresserad finns det utrymme för inom vår bransch. Våra större industribagerier har stort behov av bland annat duktiga tekniker etc.

Under kategorierna här bredvid hittar du information om vilka alternativ det finns för att utbilda dig till bagare och konditor. Det gäller för dig som söker från skolan men också för dig som har arbetat några år och nu kanske funderar på ett yrke i vår spännande bransch.

Du hittar här också information om vilka eftergymnasiala utbildningar som finns samt uppgifter om gesäll- och mästarbrev. Dessutom finns det fyllig information om olika internationella skolor.

Sveriges bagare & konditorer ger varje höst ut en utbildningsbilaga "BLI BAGARE-KONDITOR" till tidningen BRÖD, denna utbildningsbilaga har ambitionen att samla alla bageri/konditoriutbildningar på marknaden. Ladda ner PDF av utbildningsbilagan här!

Har du frågor?

För generella frågor t.e.x "vilken skola ska jag vända mig till?", "vilken skola finns nära mig?" etc kontakta gärna vår utbildningsansvariga Jesper Långström jesper@bageri.se.