Breadthefuture Fb Cover

Visste du att man blir både friskare och smartare av att äta fullkornsbröd? Antagligen inte! Och det gör inte konsumenterna heller. Därför har vi gjort Bakteriemackan.

Kampanjen lyfter fram det faktum att fullkornet förbättrar hälsan genom att vara näring åt de goda bakterierna i magen som vi numera vet påverkar vår hälsa i hög grad.

Hur går kampanjen till?
Vi har tagit fram en Bakteriemacka som består av ett pålägg som toppas av ett bakteriepålägg.
Alla bagerier kan, om man vill, baka och sälja Bakteriemackan. Ladda ner recepten här!

Beställ bakterie-kit:et genom att maila till maria@brodinstitutet.se Kit:et skickas som färdigt pålägg (tillsammans med diskskylt) till dig med posten.

Har du frågor kring recepten, kontakta Jesper Långström så hjälper han dig gärna 076-115 14 76 eller på jesper@bageri.se

Låt den väl smaka!

Fullkornet i brödet (kallas också prebiotika) gör susen för de goda bakterier (kallas också probiotika) som redan finns naturligt i magen men som också finns i bakteriepålägget. Ju fler goda bakterier desto bättre tarmhälsa. Bra tarmhälsa förebygger många sjukdomar och gör hjärnan snabbare och immunförsvaret starkare.

Läs mer på www.breadthefuture.se
Följ och dela gärna på Facebook, Instagram och Twitter

Det är fint om du väljer att baka brödet, som går under namnet Råger Mår. Om inte det passar dig går det även att använda ett nyckelhålsmärkt bröd i ert ordinarie sortiment.

Bakteriemackan är en fortsättning på förra årets framgångsrika initiativ Bread The Future. Avsändare är Sveriges bagare & konditorers dotterbolag Brödinstitutet.